Trompe d’Orleans.

on

Beste vrienden,

Zoals ik in de vorige blog nog aangaf, het nieuwe jaar staat reeds bol van de nieuwe mogelijkheden en nieuwe uitdagingen, niet in het minst op jachtgebied. Eén van de dingen die ook al lang op het verlanglijstje stond en die we binnenkort gaan doen, is het aanleren van de jachthoorn. We kiezen niet voor de Duitse Fürst Pless maar voor de grotere Franse Trompe d’ Orleans. Een instrument dat niet het meest eenvoudige is om aan te leren maar die wel een geluid produceert dat door merg en been gaat en waar elk haartje op mijn lijf van recht komt.

M’n jachtmaat Peter vroeg me een tijd geleden of ik geen zin had om dit instrument aan te leren en of ik geen lesgever kende. Aanleren zeer zeker, een lesgever kende ik niet onmiddellijk maar daar komen social media als facebook heel erg van pas. Bij het posten van de vraag naar een lesgever volgden ook onmiddellijk een hoop berichten van mensen die net zoals ons het instrument willen aanleren. Ons jachthuis is niet klein maar we hebben het toch tot 10 personen moeten beperken. Een kleine gezellige groep.

Jachthuis Venandi

Voor het lesgeven kregen we van verschillende mensen berichtjes en telefoontje maar de afstand naar ons jachthuis in Deerlijk was meestal een hinderpaal. Uiteindelijk kregen we Bernard Steverlynck, voorzitter van de gekende ‘Rallye Ypara’, te pakken en hij vond in zijn drukke agenda plaats om ons de geneugten van het hoornblazen aan te leren. Vanaf eind februari krijgen we om de 2 weken les, de ene keer in ons jachthuis, de andere keer in Nokere waar Rallye Ypara zelf oefent. Na onze les kunnen we de echte kenners aan het werk zien en horen en naar alle waarschijnlijkheid steken we daar een hoop van op.

Ondertussen hebben we ook een naam, baseline en logo uitgewerkt. De combinatie van de jachthoorn en het woord Venandi ( Latijns voor ‘Jager’) dekt mooi de lading. De baseline ‘want jacht is meer dan jagen’ slaat op het feit dat wij als weidelijke jagers ook het laatste respect aan het wild willen brengen na de jacht. Benieuwd wat het gaat geven? Wij ook! Eens we wat verder in ons leerproces zitten zullen we wel even een stukje laten horen…of misschien ook niet.

Met weidelijke groet, Kristof

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Is er nieuwe jachthoorn groep in de maak?

  Like

  1. jachtsite schreef:

   Hallo Bennie, neenee, geen paniek. We willen gewoon graag op de jachten waar we komen, het wild een laatste eer bewijzen….groet, Kristof

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s