Bizar…

Toch wel straf dat notoire anti-jagers als Ricky Gervais (comedian), Kevin Pieterson (MBE-speler), Trevor Noah (komiek, acteur, presentator), Piers Morgan (journalist, televisiepresentator en schrijver) , Zac Goldsmith (Brits politicus en parlementslid), Chris Packham (natuuronderzoeker, natuurfotograaf, televisiepresentator en auteur), Brian May (gistarist Queen), Ed Sheeran (singer songwriter), Carrie Symonds (partner van Boris Johnson), Lewis Hamilton (F1-piloot), Hannes Jaenicke (acteur), en Eduardo Gonçalves (voetballer) na herhaaldelijke uitnodigingen van Jens Ulrik Høgh, geen enkele moeite doen om het leven te redden van een bedreigde neushoorn of van 10 giraffen. Het toont nog maar eens aan hoe hypocriet al die anti-jagers zijn.

Even schetsen waarover het gaat. Jens, een Zweeds jager en schrijver wou aantonen hoe hypocriet bekende anti-jagers wel zijn als het op beschermen van Afrikaans wild aankomt. Hij heeft daarvoor verschillende uitnodigingen gestuurd naar bovenstaande bekende anti-jagers om hen te vragen om de dieren die het jachtbureau aan jagers aanbiedt, zelf te kopen om ze zo te beschermen. Je zou denken dat ze hier meteen zouden op springen! Niet dus.

Jens stuurde de eerste uitnodiging op 2 oktober 2019 om hen te laten weten dat een zwarte neushoornstier geveild zou worden aan de hoogste bieder. De nukkige 1600kg zware stier (die deel uitmaakt van een groot fokprogramma) was te agressief tegenover andere zwarte neushoorns en had al verschillende neushoornkoeien gedood. De eigenaar kreeg omwille van het agressieve gedrag van de stier en het risico die andere zwarte neushoorns liepen, één van de negen CITES export permits waardoor de stier ofwel naar een privéterrein zou kunnen overgebracht worden om een goeie oude dag door te brengen ofwel door een jager volledig legaal zou kunnen geschoten worden.

Geen enkele bekende anti-jager of dierenrechtenactivist reageerde. Zelfs de organisatie met de toepasselijke naam Save the Rhino, die uiteraard ook een uitnodiging kreeg, reageerde niet. Op de veiling werd dus ook geen enkel bod gedaan behalve door jagers. Bizar toch?

“Het ligt misschien aan de hoge prijs?” zou je kunnen denken. Wel dat dacht Jens dus ook en toen hij onlangs gecontacteerd werd om 10 giraffen te schieten in een reservaat in Namibië vroeg hij aan de eigenaar of hij opnieuw de bekende anti-jagers en dierenrechtenactivisten mocht contacteren om de 10 giraffen aan hen te verkopen en ze zo te vrijwaren van afschot. Dit keer werd de prijs op $650/stuk gezet. Dat is de prijs die het vlees op de lokale markt per stuk opbrengt. Dit zou toch zeker haalbaar moeten zijn? De giraffen moeten weg tegen eind november 2019 en men kan tot 15 november een bod doen. Ondanks het feit dat het bericht al meer dan 2000 keer werd gedeeld op de korte tijd dat het online staat, kwam nog geen enkele reactie. Jens helpt zelfs mee om een terrein goedkoop aan te kopen waar de dieren op terecht kunnen! Om de één of andere vreemde reden delete Facebook ook telkens het bericht. Zou facebook (ondanks het feit dat Mark Zuckerberg zelf jaagt) misschien niet willen dat mensen zien hoe hypocriet die dierenrechtenactivisten zijn?

Dus ben jij ook tegen jagen en wil jij het leven van die 10 giraffen redden? Je kan nog tot 15 november mailen naar: we.want.10.giraffes@gmail.com Indien je het er niet voor over hebt, stop met proberen om mensen te overhalen met emotionele chantage. If you’re not part of the solution, you’re just another part of the problem.

Ondanks de vele wetenschappelijk bewijzen over het positieve effect van trofeejacht, blijven dierenrechtenactivisten en bekende anti-jagers hardnekkig vasthouden aan het idee-fix dat jagers waarlijke duivels zijn. Hier hebben ze nu de kans om eens te bewijzen wat ze waard zijn maar wij weten ondertussen al wat het resultaat zal zijn 😉

Met weidelijke groet, Kristof

bron : http://www.iamhunter.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s