Waarde Loos,

Beste Jan,

Gisteren stond je opnieuw volop in de belangstelling met enkele straffe uitspraken waar je persvrienden van smullen. Je zegt voor de zoveelste keer: “Ik wéét wie Naya doodschoot. En dat hij weer klaar zit in een hut”. Het moet gezegd, het intrigeert mij ook mateloos. Weet je echt wie het gedaan heeft of klets je gewoon uit je nek om toch maar in de belangstelling te blijven? De laatste maanden ben je nogal aanwezig in de pers maar ik begin nu aan de reacties op die artikelen wel een kentering te merken. Ik vrees dat nogal wat mensen jou en je nietszeggende en vooral ongegronde insinuaties en beschuldigingen stilaan beu worden. Het valt je ongetwijfeld ook op dat het merendeel van de reacties niet meer pro-wolf zijn zoals ze in het begin waren?

Eén van de reacties (van een niet-jager) die mij opviel op het artikel van gisteren in Het Laatste Nieuws stelt de vraag: “Wie is eigenlijk het meeste gebaat bij het laten verdwijnen van een wolf? Zijn dat de wolvenverwelkomers zélf niet? “

Je moet nu toch toegeven beste Jan, dat deze gedachtengang, als je er even over nadenkt, zelfs niet eens zo raar is? Jij bent het toch die probleemloos 2 vliegen in 1 slag slaat? Je krijgt bijna dagelijks onbetaalbare reclame om je kassa stevig verder te doen rinkelen en je zet er de jachtsector mee in een slecht daglicht! Dat je een rabiaat jachthater bent, dat is in elk artikel dat over jou verschijnt, wel heel duidelijk. ;-). En wat maakt het opofferen van één wolf uit? België is toch het wolvenkruispunt van Europa? Het loopt hier binnenkort toch vol grijze vrienden!

Ook in volle coronatijden zomaar eventjes meer dan 100km rijden om sporen te zoeken van een wolf die op de bewakingscamera van een bedrijf in Herentals te zien is compleet nutteloos en stoot nogal wat mensen tegen de borst.

Toegegeven, je bent een straffe marketeer en je weet zonder subsidies geld binnen te rijven maar het stoort je daarbij totaal niet dat je daarvoor ook wel eens de waarheid serieus moet verkrachten. Ik ben vooral benieuwd of de man die bovenstaande reactie nagelaten heeft, gelijk zou krijgen en hoop dat je niet roemloos ten onder moet gaan.

Met weidelijke groet, Kristof

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Dirk neirynck schreef:

  Top geformuleerd !

  Like

 2. Ed Van Dijck schreef:

  Iedereen zal het nu zo stilaan wel gehad hebben met mediageile Loos zeker. De man kletst zomaar wat uit zijn mouw om toch maar de jacht sector te kunnen schaden. De zogenaamde wolven liefhebbers beseffen nog niet half wat hun te wachten staat binnen enkele jaren. Nergens zal er nog open en blood kunnen gewandeld worden, overal zal je hekken tegenkomen met hier en daar zowel klein als geootwild dat er in verstrengeld geraakt is. Tegen dan zal wolvenkenner Jan wel andere manieren zoeken om in de belangstelling te komen want dan is de wolven pret er vanaf.

  Like

 3. De loof jan schreef:

  Beste Kristof,
  De nagel op de kop.
  Stuur dit maar naar alle kranten.
  Jammer dat ze bij de KSHB geen enkele capable jurist hebben om ook een stuk te schrijven, zoals jij deed.
  We laten ons als lammeren naar de slachtbank voeren. Gelukkig is er hier of daar nog een vlotte pen die de vinger op de wonde durft leggen.
  Great job!!
  We staan achter jou.
  Jagersgroet,
  Jan

  Like

 4. Engels Peter schreef:

  Prachtige reactie! Dit verwoord perfect en op correcte manier hoe de situatie is en hoe de meeste van ons denken.
  Knap om te lezen.

  Like

 5. Stanislas schreef:

  Kristof, proficiat met jouw artikel! Het zijn geen loze woorden voor mr. loos

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s